Wie heeft de auto uitgevonden?

admin

16 november 2020

Wie heeft de auto uitgevonden? Het antwoord op deze vraag krijg je hier.

Al in 1763 wist de Zwitser Nicolas Cugnot een voorloper van de auto te ontwerpen. Het was een driewielig stoomwagentje met als doel om kanonnen te verplaatsen. Op basis daarvan kunnen we zeggen dat hij de voorloper was voor de eerste echte automobiel.

Pioniers in de autogeschiedenis

In de geschiedenis van de auto zijn er meer pioniers geweest die bezig waren om een automobiel ui te vinden. En 1862 was het de Belg Etienne Lenoir die de eerste auto met een verbrandingsmotor uit wist te vinden. Niet veel later, in 1878 was het de Duitser Nikolaus Otto die een “vier takten” systeem wist uit te vinden. De primeur voor de eerste verbrandingsmotor met hoge snelheid was er voor Gottlieb Daimler.

Heeft Carl Benz de auto uitgevonden?

In 1885 wist Carl Benz zijn eerste auto te bouwen. Veel mensen zeggen dat dit de eerste echte auto was en kennen hem daarom vaak de titel toe als degene die de auto heeft uitgevonden. De kar met trekpaard werd vervangen door een auto met verbrandingsmotor. Op het idee van Carl Benz zijn steeds meer ontwerpers automobielen gaan maken. Waar het nu normaal is dat iedereen een auto heeft, was het in die tijd bijna niet te betalen en alleen weggelegd voor de echte rijke mensen.