Wat zijn Japanse messen?

admin

9 augustus 2021

Het is niet gemakkelijk om een mes op te pakken en alles te snijden wat je nodig hebt, het vereist enige vaardigheid. Kookmessen zijn niet anders, ze moeten passen bij het soort voedsel dat je bereidt. Japanse messen staan bekend om hun scherpte en snijvermogen.

In Japan is er een lange traditie in het vervaardigen van messen van koolstofstaal. Tegenwoordig worden er ook veel andere staalsoorten gebruikt bij het maken van Japanse keukenmessen. Dit omvat roestvrij staal, dat misschien de beste keuze is voor mensen die niet graag hun eigen messen slijpen of die een duurzaam mes willen dat niet regelmatig hoeft te worden geslepen terwijl ze aan andere delen van de keuken werken.

De Japanners hebben altijd al een fascinatie voor messen gehad. In feite is hun cultuur en geschiedenis verweven met het lemmet vanwege de samoerai en hun beroemde zwaardvechten.

Het gebruik van Japanse messen bij de bereiding van sushi is te danken aan een uitvinding van een Japanse chef-kok die ontdekte dat de ronding van een traditioneel Europees keukenmes de neiging zou hebben om voedsel van de snijplank te duwen. Ze maken het voor u gemakkelijker om te snijden zonder dat u over uw hele voedsel heen en weer hoeft te zagen, wat resulteert in sneden met een hogere precisie.

Bron: Kookgigant.nl