Wat zijn de voordelen van een gevelladder voor gevelonderhoud?

admin

3 februari 2022

Bent u eigenaar van een bedrijfs- of kantoorpand met maximaal vier verdiepingen? Dan is de toepassing van een gevelladder ideaal voor het uitvoeren van gevelonderhoud. De ladder heeft een uitstekend gebruikscomfort, is veilig en goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden.

Handmatig te verplaatsen

Door middel van een buisrailsysteem kan de gevelladder gemakkelijk van links naar rechts verplaatst worden. Zo kun je elk plekje van de gevel goed bereiken tijdens het onderhoud. Het handmatig verplaatsen is heel eenvoudig en niet zwaar. Het railsysteem kan ook in bochten aangelegd worden, zodat je zelfs met de ladder de hoek om kunt van het bedrijfsgebouw.

Gemakkelijk te betreden

De gevelladder is gemakkelijk te betreden door het opstapbordes aan de bovenkant. Combineer je de gevelladder met een monorailsysteem? Dan kun je de ladder vanaf de onderzijde betreden en noemen we het een hangladder. Ter hoogte van elke bouwlaag zit een in- en uitklapbaar voetbordes wat het gebruikscomfort verhoogt. Ook zit er een knielbordes of eindemarkeringsbeugel aan de onderkant van de ladder.

Vergrendelen

Een gevelladder kan ook in de parkeerpositie gezet worden met behulp van een railklem op het railwielstel. Hiermee kun je de ladder stormvast vergrendelen. Het is ook mogelijk om een gevelklem te gebruiken om de ladder met de gevel te verbinden.

Veiligheid

Om ervoor te zorgen dat gevelonderhoud veilig uitgevoerd kan worden, heeft de ladder een veiligheidsrail. Degene die het onderhoud uitvoert, gebruikt daarbij een harnasgordel en positioneringslijn. Of het nou om gevelonderhoud, glazenwassen of andere schoonmaakwerkzaamheden gaat, het kan allemaal veilig gedaan worden met een gevelladder.

Gevelonderhoud uitvoeren?

Moeten de gevels van jouw kantoorpand met vier verdiepingen of minder onderhouden worden? Maak dan gebruik van de gevelladder. De ladder is van hoogwaardig aluminium en is maximaal 10 meter lang.