Wat zijn de regels op het gebied van bedrijfsafval?

admin

7 oktober 2021

Er zijn regels waaraan elke ondernemer zich moet houden als het om bedrijfsafval gaat. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor de inzameling ervan. Daar heb je de juiste middelen voor nodig. Zo vind je een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl. Dit maakt het alvast een stuk gemakkelijker. Al is het ook altijd mogelijk om te werken met de gemeente of met een erkende inzamelaar van afval. Die verzorgt het dan voor je op de juiste manier. Op deze plek leer je meer hierover.

De goede manier van inzamelen

Het is belangrijk om voor de goede manier van inzamelen te zorgen. Dat komt vooral ook omdat je als ondernemer hiervoor zelf verantwoordelijk bent. Dat is natuurlijk anders dan voor huishoudelijk afval geldt, daar is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor. Als ondernemer moet je zelf zorgen dat je het afval op de goede manier afvoert. Al kan je daar dus ook de specialisten bij inschakelen. Een bedrijf dat hier ervaring mee heeft, of de gemeente. Dit maakt het dus voor iedere ondernemer ook goed mogelijk.

Hulp van de gemeente of inzamelaar

Het is mogelijk om hulp van de gemeente of de inzamelaar in te schakelen als bedrijf. Dit geldt vooral voor afval dat lijkt op huishoudelijk afval. Dit kan dan gewoon worden opgehaald. Als alternatief kan je er zelf ook mee naar de milieustraat rijden. Let op dat de gemeente niet verplicht is het vuil te accepteren. Een alternatief is dan het inschakelen van een inzamelaar. Die vraagt hier natuurlijk wel een prijs voor. Het is slim om met een erkende verwerker aan de slag te gaan voor het best mogelijke resultaat.

Verplichting tot het scheiden van afval

Het is verplicht voor ondernemers om het bedrijfsafval te scheiden. Daarvoor kan ook een vergunning van de gemeente of provincie nodig zijn. Het is aan de hand van die vergunning noodzakelijk om de afvalstoffen die het betreft dan ook op de juiste wijze te scheiden. Wie geen vergunning heeft, moet kijken naar de regels die hierover zijn opgesteld. Het is voor elke ondernemer haalbaar om dit op de juiste wijze te verzorgen. Dat is zeker ook waardevol.