Wat je moet weten over 4PL logistics

admin

26 oktober 2021

Bij 4PL heb je te maken met een bedrijf dat de Supply Chain Management voor je bedrijf uit handen neemt maar zelf geen transport of andere verwante diensten bezit. Deze huren ze dan aan de hand van contracten. Je hebt indirect dus te maken met verschillende partijen die zich over jouw logistieke proces buigen. 

Voor een bedrijf is het relatief kostbaar om alle processen die met een transport te maken heeft zelf in de hand te houden. Door internationale handel heb je daarbij ook nog eens met de verschillende regels en mogelijkheden te maken. Waarbij de bedrijven die zich met 4PL bezig houden vaak inzetten op langlopende contracten om goederen te vervoeren en voor opslag. Omdat bedrijven die vanuit 4PL opereren zelf geen wagenpark of opslag tot hun beschikking hebben.

Goede inzichten in je logistiek

Hoewel je misschien het idee hebt dat je bij het inzetten van 4PL alle overzichten verliest kun je alles aan de hand van een KPI dashboard bekijken. Wat je uiteindelijk veel meer inzichten geeft. Omdat je alle belangrijke gegevens binnen handbereik hebt. Waardoor je kunt sturen op logistieke processen en het je uiteindelijk veel geld zal opleveren. 

Van complex tot overzicht

Het logistieke proces zelf regelen is bijzonder intensief en complex. Je hebt met allerlei zaken te maken om de kosten en een efficiënte goederenstroom te garanderen. Daar moet je dus goed op letten als je het zelf wilt doen. Het uit handen geven is daarom een goede keuze. Waarbij je profiteert van een partij die expertise heeft in het klaarmaken van al de logistieke stromen tot het uitbesteden van het daadwerkelijke transport.

 

Ga jij aan de slag met 4PL? Een goede keuze waarbij je alle expertise in huis haalt dat je nodig hebt om jouw leveringen en de beste service te garanderen.

Bron: 5plogistics.com