Wat is oefentherapie Cesar?

admin

20 april 2020

Oefentherapie Cesar is een een paramedische behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon. Vaak wordt een onjuiste houdings- of bewegingspatroon veroorzaakt door een afwijking of een ziekte.

Mensen bewegen veel. Ieder mens beweegt weer anders, loopt anders, springt anders of gaat op een andere manier zitten. Voor veel mensen zijn deze bewegingen natuurlijk. Je denkt er niet over na of en hoe je ze precies doet. Soms kan het zijn dat er bij deze bewegingen klachten optreden. Dat kan doordat een beweging verkeerd wordt uitgevoerd.

Wanneer er klachten optreden bij het uitvoeren van bewegingen, kan oefentherapie Cesar uitkosmt bieden. Bij deze therapie is de gedachte dat er een optimaal grondpatroon van bewegen is aan te wijzen. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat iedereen goede houdings- en bewegingsgewoonten kan ontwikkelen via een gericht leerproces.

Het doel van oefentherapie Cesar is om klachten die je hebt bij bewegen, te laten verdwijnen, te voorkomen of te verminderen. Hierbij wordt er dan gekeken naar je persoonlijke situatie, hoe je beweegt en hoe je in bepaalde situaties omgaat.