Wat is grondverzet?

admin

24 februari 2022

Alle werkzaamheden waarbij zand of aarde wordt afgegraven, verplaatst of afgevoerd vallen onder grondverzet. We noemen dit ook wel grondwerk. Voorbeelden van werkzaamheden kunnen zijn het aanleggen van kabels, buizen of leidingen of het realiseren van dijken. De wegenbouw is een sector die veel bezig is met grondverzet. Van het ontgraven van grond tot het aanleggen van fundering.

Soorten werkzaamheden

Ap van Moort voert onder andere deskundig grondverzet in Nijkerk uit. Ze graven bouwputten uit, leggen riolering aan en realiseren terreinverhardingen. Het bedrijf realiseert ook afwateringsystemen met behulp van infiltratiekratten, WADI of buffertanks.

Grond-, weg- en waterbouw

Grondwerkzaamheden worden vaak uitgevoerd voor de grond-, weg- en waterbouw. Daarnaast schakelen particulieren soms ook grondverzet bedrijven in voor een bouwproject, de aanleg van een voor- of achtertuin of het creƫren van een oprit of terras.

Onderaannemer

Voor grote projecten kan een grondverzet bedrijf ingeschakeld worden als onderaannemer. Zij kunnen dan een totaaloplossing bieden waarin alle grondwerkzaamheden van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk of industrieterrein zijn opgenomen. Naast grondwerkzaamheden realiseren ze dan ook de asfaltering, bestrating en de bewatering van groenvoorzieningen bijvoorbeeld.