Wat is een Michellinster?

admin

25 mei 2020

In Nederland zijn er verschillende restaurant met een Michellinster. Maar wat is een Michellinster eigenlijk?

De Michellinster is opgericht door bandenfabrikant Michellin. In eerste instantie wilden zijn een gids met een overzicht van restaurants hebben, zodat mensen makkelijk een restaurant zouden kunnen vinden. De Michellinster bestaat als sinds 1933 en is als beloning voor goede restaurants in het leven geroepen.

1, 2 of 3 Michellinsterren

De Michellinster is een onderscheiding voor restaurants die een uitstekende kueken hebben. Ook de bediening is in orde. In de restaurantwereld wordt een Michellinster beschouwd als het ultieme wat je kunt bereiken. Als restaurant kan je 1 ster, 2 sterren of zelfs 3 sterren krijgen. Drie sterren is het maximale wat je kunt bereiken. Zo’n ster krijg je dus ook niet zomaar.

Criteria Michellinster

De sterren worden gegeven door inspecteurs van Michellin. Deze inspecteurs brengen een anoniem bezoek aan restaurants. Restaurants weten dus niet of ze een inspecteur aan tafel hebben zitten. De inspecteurs beoordelen het restaurant dan op verschillende onderdelen zoals de kwaliteit van de producten maar ook de persoonlijkheden van de medewerkers in het restaurant.

Michellinster Nederland

Over heel de wereld zijn er ongeveer 100 restaurants die een ster hebben. In Nederland zijn dat De Liberij en Inter Scaldes. Vroeger had ook Restaurant Achter de Poorte een Michellinster.

Grappig om te weten is overigens dat de Michellinster eigenlijk meer de vorm van een bloem heeft dan van een ster.