Wat is een advertorial?

admin

21 november 2022

Ben jij veel bezig met online marketing? Dan weet je ongetwijfeld wat een advertorial is en hoe je die online in kunt zetten om meer naamsbekendheid te creëren of andere doelen op je website en social media kanalen te behalen. Hieronder meer informatie over wat een advertorial precies is en hoe en waar je deze in kunt zetten.

Wat is een advertorial?

Een advertorial is simpelweg een advertentie die online kan worden gepresenteerd als een artikel. Dus er wordt een product of dienst gepromoot, waar tegelijkertijd inhoudelijk over geschreven wordt. Een advertorial kan bestaan uit meerdere vormen zoals, een afbeelding waarbij duidelijk te zien is dat er een product, dienst of naam wordt gepromoot. Ook content van een journalist kan gefinancierd zijn door een bedrijf dat zijn/haar diensten of product onder de aandacht wil brengen. Een advertorial kan dus uit verschillende vormen bestaan. 

Advertorial als online marketingmiddel

Een advertorial online bestaat meestal uit een blog of een verhaal op de voorpagina van een website. Ook kan een advertorial gebruikt worden in een social media post om de aandacht (betaald) naar de pagina te trekken. Ook hier zal de advertorial verpakt worden in een artikel, waarbij niet gelijk duidelijk is dat er aspecten worden aangeprezen. Reclame wordt namelijk minder bekeken, dan reclame die verpakt zit in een advertorial. Je kunt bij een advertorial online ook een link plaatsen die verwijst naar jouw website. Plaats je de advertorials via regionale sites waar jouw doelgroepen zich bevinden, dan geef je automatisch waarde mee aan je link als er veel personen op klikken, waarmee je ook direct aan linkbuilding doet, dus hierdoor kun je ook beter zichtbaar worden via zoekmachines zoals Google.

 

Niet iedereen is bedreven in het schrijven van advertorials. Vaak worden er (online) marketingbureaus ingeschakeld zoals Advertorial.nl om advertorials op maat te maken voor jouw bedrijf, zodat de doelgroepen waar jij op focust getriggerd worden om jouw website of social media pagina’s te bezoeken.