Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

admin

22 september 2022

Ben jij benieuwd wat de opbrengst van zonnepanelen is? Dit is iets wat je kunt berekenen aan de hand van een rekenmethode. Als onderdeel van deze berekening maak je gebruik van een aantal factoren, waardoor je een indicatie kunt krijgen van de mogelijke opbrengst. Als gevolg van deze opgewekte energie kun je jouw energieverbruik binnen het huishouden omlaag krijgen en op deze manier een bijdrage leveren aan een duurzaam klimaat. Een belangrijk onderdeel van het rendement bestaat uit de hoeveelheid zonnepanelen. Daarnaast speelt de ligging en de hoek van de zonnepanelen een grote rol bij de opbrengst van zonnepanelen. 

Vermogen van de zonnepanelen

Indien je veel winst wenst te behalen met de zonnepanelen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen aanschaft van hoge kwaliteit. Hierbij kun je denken aan zonnepanelen met een groot vermogen. Hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen, hoe hoger het rendement als gevolg hiervan zal zijn. De kosten kunnen hoog oplopen als je kiest voor zonnepanelen, waarbij gelukkig geldt dat je kunt profiteren van subsidie. Hierdoor blijven de kosten binnen proportie. 

Zonnepanelen vergelijking

Je kunt een zonnepaneel vergelijking maken en aan de hand hiervan bepalen wat het gemiddelde vermogen ongeveer zal zijn. De gemiddelde opbrengst voor de zonnepanelen zal meestal rond de 250 kWh liggen. Hierbij geldt dat het wel van belang is om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen niet in de schaduw liggen, aangezien dit ten koste zal gaan van het rendement dat je kunt behalen. Let hier dus vooral op bij het aanleggen van zonnepanelen. 

Subsidie aanvragen

Als je graag subsidie zou willen ontvangen voor de aankoop van zonnepanelen is het belangrijk om ten eerste subsidie aan te vragen. Je kunt dit doen bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Hoeveel subsidie je ontvangt hangt af van je persoonlijke situatie. Verder is het belangrijk om te weten dat de mogelijkheid bestaat om btw terug te vorderen op het moment van de belastingaangifte. Hierdoor kun je geld besparen, waarbij geldt dat het bedrag kan oplopen tot wel duizenden euro’s. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om je te laten adviseren door een expert en hierbij het maken van een foute keuze te voorkomen.