Wat gebeurt er met restafval?

admin

21 maart 2022

Indien je van plan bent om restafval te verzamelen dan is het belangrijk om te kiezen voor een restafval container. In deze container kan je immers afval verzamelen en vervolgens scheiden van ander afval. De container moet van het juiste formaat zijn, afhankelijk van de grootte die jouw huishouden heeft. Als je namelijk een container aanschaft die te groot is dan heeft dit als gevolg dat het afval voor een langere periode blijft liggen. Hierdoor zal het afval erg gaan stinken en kunnen infecties ontstaan. Bij de keuze voor een kleine container moet je iedere keer weer de container legen, wat bijzonder onpraktisch en onhandig is. 

Wat valt er onder restafval?

Restafval is een vrij brede categorie, waar al het afval onder valt dat niet in andere categorieën gegooid kan worden. Bij restafval kan je van alles gooien, denk hierbij aan een vuilniszak waarin je luiers gooit of kapotte tapijten. Aangezien de categorie restafval vrij breed is zal je al snel veel afval verzamelen. De oplossing hiervoor is kiezen voor een container, aangezien je in een container veel meer afval kan weggooien. Daarnaast is het bij een container tevens erg makkelijk om afval te verplaatsen en zodoende weg te gooien. Bij de keuze voor een container is het van belang dat deze wieltjes heeft, waardoor je de container gemakkelijk kan verplaatsen. 

Breng je afvalscheiding in kaart

Bij het scheiden van afval is het wel belangrijk dat het afval schoon is, hiermee wordt bedoeld dat er geen afval door elkaar gaat. Als er namelijk wel afval door elkaar gaat dan heeft dit als gevolg dat het vuilnis gaat stinken. Tenslotte wordt het scheiden en recyclen van afval een stuk moeilijker indien jij hier niet secuur in bent. Daarom is het van belang om een goed overzicht te houden bij het scheiden van afval. Dit doe je door met etiketten te werken, op deze manier voorkom je verwarring tijdens het scheiden van afval. Geef bij de swill container bijvoorbeeld duidelijk aan wat er in deze container gegooid mag worden en doe hetzelfde bij andere afvalstromen. Bovendien kan je de keuze maken om meerdere prullenbakken in huis neer te zetten. In deze verschillende prullenbakken gooi je de verschillende afvalsoorten weg en voorkom je dat alles door elkaar gaat.