Waarom koper inleveren?

admin

21 november 2022

Ben jij in het bezit van veel koper, maar weet je niet goed hoe en waar je dit in kunt leveren? Het kan zeker de moeite waard zijn om je oude koper in te leveren. Zowel je kabels als oude koperen potten en plaatmateriaal kan bij elkaar best een leuke vergoeding inleveren en het mooie is… het meeste van het oude koper materiaal kan gerecycled worden en gebruikt worden voor iets nieuws, zonder dat het milieu hier last van heeft. Hieronder meer informatie over het inleveren van koper.   

Waarom koper inleveren?

Naast dat koper dus goed te recyclen is, wat goed is voor het milieu, kan oud koper ook zeker geld waard zijn. Ga eens langs een bedrijf wat koper inneemt om te kijken wat voor prijs ze je kunnen bieden. Zo ben je van je koper af en krijg je er ook nog eens een vergoeding voor. Wat je voor vergoeding ontvangt, hangt sterk af van de actuele koper prijs op dat moment. Uiteraard moet het bedrijf wat het verwerkt er natuurlijk zelf ook wat aan verdienen. Online zijn er diverse calculators te vinden om met het aantal kilogram aan oud koper eenvoudig de huidige koperprijs te kunnen berekenen en dus automatisch ook jouw opbrengst na inlevering.  

Koperwaarde en prijs

Hoeveel je voor je oude koper terug krijgt, hangt volledig af van de huidige koper prijs. Aangezien koper een non ferro metaal is, wat betekent dat het niet magnetisch is, is koper een waardevol en aantrekkelijk materiaal voor bedrijven in onder andere de industrie. Dit metaal is zacht en buigbaar en dus gemakkelijk te gebruiken en te recyclen. Tevens wordt koper veel gebruikt als geleider van elektriciteit of in kabels als geleider voor data of telefoon. Koper wordt dus in diverse sectoren veel gebruikt en is eigenlijk onmisbaar. 

De meeste waarde om in te leveren heeft oude koper zoals plaatmateriaal, oude kabels met een koperen kern, muntgeld, koperen potten en pannen en ga zo maar door. Heb je een boel oud koper en is het eigenlijk teveel om er zelf mee te gaan slepen? Dan is het ook mogelijk om bedrijven te bellen die koper innemen. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk het koper op komen halen, dit verder scheiden en (laten) recyclen, zodat het opnieuw gebruikt kan worden, wat zorgt voor veel minder belasting op het milieu, omdat er geen nieuwe bronnen aangeboord hoeven te worden in de natuur.