Waar kan ik de standaard installatiefolder (program files) aanpassen?

admin

14 mei 2020

Windows installeert standaard (by default) alle nieuwe programma’s in C:\Program Files. Zelf houd ik mijn Windows-installatie zoveel mogelijk gescheiden van mijn programmatuur. Eén schijf voor het Windows besturingssysteem en één schijf (of partitie) voor de geïnstalleerde programma’s. Het geeft mij nogal een probleem (nou ja, veel moeite) dat ik telkens de installatie folder moet wijzigen. Vandaar dat ik hieronder heb beschreven hoe je je default installatie directory kunt wijzigen (wel even een back-up van je registry maken):

  1. Ga naar Start > Uitvoeren… en typ regedit of regedt32 gevolgd door <ENTER>
  2. Navigeer naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
  3. Zoek de key ProgramFilesDir die als default waarde C:\Program Files zal hebben
  4. Verander dit in de folder die je wilt. Ik heb het bv. verandert in D:\Program Files
  5. Start Windows opnieuw op