Hoe zorg je voor een veilige online werkplek?

admin

23 mei 2022

De bedrijfswereld staat nooit stil. Er vinden altijd ontwikkelingen plaats waar je rekening mee moet houden. Anders houd je het als bedrijf zijnde namelijk niet lang vol. Waar je vroeger door middel van flyers nieuwe mensen kon bereiken, is sociale media bijvoorbeeld hét medium geworden om nieuwe klanten te vinden. Ook binnen je bedrijf zelf is het zaak om mee te doen met de recente ontwikkelingen. Een van deze ontwikkelingen is een online werkplek hebben. Dit is een plek waar jouw werknemers productief aan de slag kunnen gaan online. Daarbij is een onderdeel van een goede online werkplek dat het veilig is. Maar hoe weet je precies hoe je een online werkplek veilig maakt? In deze blog word je een handje verder geholpen door enkele tips voor het veilig maken van werkplek online.

Geef alleen toegang aan het juiste personeel

De eerste tip voor het creëren van een online werkplek dat veilig is, heeft met toegang te maken. Je wilt namelijk dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot je werkplek. Hier zitten meerdere redenen achter. Ten eerste zorg je er zo voor dat vreemden niet tot de werkplek kunnen binnendringen. Daardoor krijg je geen ongewenste bezoekers die je werknemers lastig kunnen vallen of een onveilig gevoel geven. Ten tweede maak je jouw werknemers productiever door alleen aan de juiste mensen toegang te geven. Alleen mensen die waarde geven aan bepaalde projecten, kunnen bijvoorbeeld meedoen aan discussies hierover. Je hebt geen last van pottenkijkers of andere afleidingen, waardoor op deze manier je werkplek naast veiliger ook over het algemeen beter wordt.

Kies voor een betrouwbare werknemer

Ten tweede is het ook zaak om voor betrouwbare werknemers te kiezen. Door via bijvoorbeeld Detron een online plek te creëren, maak je een plek waar je werknemers digitaal met elkaar aan de slag kunnen gaan. Daarbij reik je waardevolle en soms gevoelige informatie aan hen uit. Je wilt niet dat deze soort informatie bij vreemden terechtkomt. Wees daarom ook heel duidelijk over het feit dat je jouw werknemers vertrouwt en dat ze absoluut geen informatie over de werkplek aan derden kunnen verstrekken. Door alleen maar betrouwbare werknemers toe te laten tot de werkplek, heb je ineens een omgeving gecreëerd waar iedereen weet dat ze op elkaar kunnen bouwen. Dit maakt een online werkplek dan ook een veilige omgeving.