Hoe koop je een huis in een overspannen woningmarkt?

admin

9 augustus 2021

We struinen wat af op Funda…Zoekend naar dat gewelde plekje voor jou en je partner. Je filtert op locatie, het aantal gewenste slaapkamers en natuurlijk een grote tuin, het liefst op het zuiden. We zijn veeleisend als het gaat om het vinden van onze droomwoning, maar in deze tijd hebben we weinig te wensen. We moeten het doen met het aanbod dat er is. En zoals we allemaal weten is dat aanbod minimaal. Hoe vind je dan nog de perfecte woning en hoe maak je überhaupt nog kans in deze oververhitte woningmarkt? Tijd om net als vroeger weer een makelaar in te schakelen. Daarmee vergroot jij je kansen. Wij leggen je uit hoe dat zit.

Terug in de tijd

Vroeger was er nog geen Funda. Geen websites vol met huizenfoto’s, virtuele rondleidingen en alle informatie en specificaties. Daarom ging je naar een makelaar zodat die je kon helpen bij het vinden van een huis dat aan je eisen voldeed. Je gaf je wensen en je budget door en de makelaar startte een zoektocht.

De makelaar anno nu

Vandaag de dag kloppen we opnieuw aan bij een makelaar, bijvoorbeeld bij Nicolet Hoorn. Al is het deze keer om een wat andere reden. Want een huis vinden kunnen we op zich prima zelf met wat hulp van het internet. Maar een huis bemachtigen is een heel ander verhaal geworden. Het aantal woningzoekers is momenteel veel groter dan het aantal beschikbare woningen. En dat zal helaas nog wel even zo blijven.

Makelaar, help!

De oververhitte huizenmarkt zorgt ervoor dat een woningzoekende snel moet handelen. En dan wil je natuurlijk geen ondoordachte beslissingen nemen. Het blijft een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Daarom is het verstandig om iemand naast je te hebben die met een kritische blik meekijkt, onafhankelijk is en je adviseert. Een makelaar heeft veel kennis in huis, of beter gezegd; huizen. En daar wordt vandaag de dag weer veel gebruikt van gemaakt blijkt uit onderzoek. Sommige huizenzoekers denken zelfs dat ze zonder makelaar geen enkele kans maken om een huis te kunnen kopen.

Biedingsstrijd

Eenmaal, andermaal…verkocht! En natuurlijk aan de hoogste bieder. Voor jou misschien alweer de zoveelste keer dat je naast het net vist. Een vermoeiende biedingsstrijd die voelt als de zoveelste afwijzing na een sollicitatie. En na elke afwijzing zakt de moed verder in je schoenen. Gelukkig kun je je kansen vergroten met een makelaar. Hij of zij heeft een goed inschattingsvermogen en weet met welk bod je de meeste kans maakt.

Meer voordelen

Naast dat een makelaar je helpt bij het onderhandelen, profiteer je ook van hun grote netwerk. En wist je dat je via een makelaar soms ook woningen kunt vinden die nog niet eens op Funda staan? Doe er je voordeel mee!