Hoe kan ik makkelijk schimmel verwijderen?

admin

14 mei 2020

Ook soms last schimmel op muren, tegels, wanden van douche en wc? Ben je op zoek naar iets om de schimmels te verwijderen?

Allereerst, schimmel is geen kwaal op zich, maar het geeft aan dat de vochthuishouding niet in orde is. Wanneer de vochthuishouding niet hersteld wordt, zal de schimmel opnieuw verschijnen en zul je dus de schimmel opnieuw moeten verwijderen. Dus, om schimmel te voorkomen zul je moeten zorgen voor voldoende ventilatie binnen je huis. Dit kan bijvoorbeeld door elke dag minimaal twee uur twee ramen tegen elkaar open te zetten.

Maar, het kwaad is al geschied: schimmel is aanwezig op de tegels, muren, wanden van douche of wc. Wat heb je nodig om de schimmel te verwijderen? Je kunt gewoon gebruik maken van een kwast en wat bleekwater om schimmel te verwijderen. Het bleekwater vermeng je met wat water. Met de kwast breng je dan de sterke bleekwateroplossing aan op de schimmel. Pas op dat je bij het aanbrengen van het bleek op de schimmel geen spetters in je ogen, op je huid of op je kleren krijgt! Let tevens op een goede doorluchting van de ruimte waarin je werkt. Laat ook na het aanbrengen de ramen een tijdje openstaan.

Bleekwater, als middel tegen schimmel, werkt erg snel: een lichte schimmelplek verdwijnt bijna direct na het aanbrengen van het bleekwater. Herhaal de behandeling, totdat de schimmel volledig is verwijderd. Schimmel verwijderen is makkelijk, maar let op met het gebruik van bleekwater!